ΠΑΡΓΑ -ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

26 Μαΐου 2022
ΕΚΔΡΟΜΕΣ

axerontas-8

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

05/06/2022

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 25,00 ΕΥΡΩ

 

 

 Το προγραμμά μας ξεκινά με την συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία τριών Συμμάχων στις 07:00  π.μ. στην Πάτρα και αναχώρηση για  Πρέβεζα, για να φθάσουμε στο χωριό Γλυκή και στις πηγές του Αχέρωντα ποταμού!!! Μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, θα έχουμε ελεύθερος χρόνος για βόλτα και δραστηριότητες (ιππασία, καγιάκ κτλ)  Αναχώρηση για την Πάργα, άφιξη και ελεύθερος χρόνος για φαγητό ψώνια, ξεκουραση.

Θα απολάυσουμε τα φυσικά αξιοθέτα του ποτάμου Πηγές Αχέροντα (2χλμ από τον κεντρικό δρόμο Γλυκής–Πάργας). Ο Αχέροντας είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους Νομούς Πρεβέζης Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Οι πηγές Αχέροντα βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων, στο όρος Τάμαρος σε υψόμετρο 1600 μέτρων και κοντά στο χωριό Γλυκή. Εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά του Νομού Πρεβέζης όπου σχηματίζει Δέλτα από το οποίο διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής, το έλος της Σπλάντζας και της Βαλανιδορράχης. Ο Αχέροντας λόγω της παράδοσης και της περιβαλλοντικής αξίας προσελκύει πλήθος επισκεπτών από τις πηγές έως και τις εκβολές του. Το μήκος του ανέρχεται στα 52 χιλιόμετρα ενώ από τα νερά του αρδεύονται περίπου 85000 στρέμματα, εκ των οποίων 28000 βρίσκονται στο Νομό Θεσπρωτίας και 57000 στο Νομό Πρεβέζης. Εναλλακτικά ο Αχέροντας ήταν γνωστός και ως Μαυροπόταμος, Φαναριώτικος ή Καμαριώτικο ποτάμι.

Στον Αχέροντα μπορείτε να απολαύσετε διάφορες ευχάριστες ατομικές ή ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες όπως Ιππασία, Rafting, River Trekking, Canoe – Kayak, Τοξοβολία καθώς και ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού.

 

Αναχώρηση από Πάργα στις 17:30  με ολιγόλεοτη στάση  και άφιξη στην Πάτρα  το βραδάκι, τέλος εκδρομής.

   Περιλαμβάνεται


  • Έμπειρος συνοδός γραφείου.


  • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.


  • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

   Δεν περιλαμβάνεται


  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία.


  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *