ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ-Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

15 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

09/10/22

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20,00 ΕΥΡΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από πλατεία Τριών Συμμάχων στις 07:00 πμ με προορισμό τα Τρίκαλα Κορινθίας. Μετά από μια διαδρομή περίπου δύο ωρών θα κάνουμε στάση για καφέ και ξεκούραση στην Ευρωστίνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα.  Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Φενεού. Στη συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς τα Τρίκαλα Κορινθίας με μια ενδιάμεση επίσκεψη στο μοναστήρι του Αϊ Βλάση. Στάση για φαγητό και ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση με προορισμό την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις με άφιξη περίπου στις 21.00 το βράδυ.

Η λίμνη Δόξα

Η εκπάγλου καλλονής λίμνη Δόξα είναι τεχνητή και βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην καρδιά του Αρχαίου Φενεού. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με την δημιουργία ενός φράγματος μήκους 225 μέτρων στην κοίτη του χειμάρρου Δόξα που είχε σκοπό την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της κοιλάδας του Φενεού. Έως τότε τα νερά του χειμάρρου ενώνονταν με τα νερά του ποταμού Όλβιου και πολύ συχνά πλημμύριζαν τη λεκάνη της πεδιάδας του Φενεού, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των παραγωγών.
Έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη Δόξα, στα νερά της οποίας καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα μεικτά δάση της Ορεινής Κορινθίας, δημιουργώντας μια μοναδική ψευδαίσθηση. Σημείο αναφοράς στο κέντρο της λίμνης, το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *