ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

22 Δεκεμβρίου 2021
ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

 

 

Μια όμορφη εκδρομή στην πόλη των θρύλων και την γραφικότητα των  χωριών

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

30/01/2022

ΤΙΜΗ 30,00 ευρώ

Αναχώρηση 07:30 το πρωί από την Πάτρα με προορισμό το γραφικό Μέτσοβο!

Από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό, το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου, παρ’ όλο που πολλοί το κατατάσσουν μόνο στους χειμερινούς προορισμούς. Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι… ενδυματολογικές επιλογές κάποιων μεγαλύτερων κατοίκων του, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη.Στο χωριό θα έχουμε χρόνο για περιήγηση και αγορά παραδοσιακών προϊόντων.

Αργότερα θα αναχωρήσουμε για τα Γιάννενα.Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και βόλτα και το απόγευμα, αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτρα.

Τα Ιωάννινα, τοποθετημένα σε ύψος 480 μέτρων και με πληθυσμό που αγγίζει τις 120.000 κατοίκους, αποτελούν το μεγαλύτερο πνευματικό, πολιτισμικό και εμπορικό κέντρο στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Τοποθετημένα ακριβώς στην καρδιά της Ηπείρου!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *