ΖΑΡΟΥΧΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

4 Νοεμβρίου 2022
ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

03/12/2022

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 20,00ΕΥΡΩ!!

Ζαρούχλα: η έκπληξη του Χελμού | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Αναχώρηση απο πλατεία τριών Συμμάχων στις 07:00 το πρωί στη συνέχεια μια στάση για καφέ στην Ακράτα και αναχώρηση για την λίμνη Τσιβλού Μια λίμνη με ασυνήθιστη ιστορία, ανάμεσα σε πυκνά δάση από πεύκα, έλατα και καστανιές και μικρά, παραδοσιακά χωριουδάκια, που δεν έχουν ξεχάσει τι θα πει «παράδοση», είναι η καλύτερη πρόταση για ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις από την Πάτρα.Η ομορφιά της, παραμυθένια, η φήμη της, όλο και μεγαλύτερη και η ιστορία της, ασυνήθιστη: Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο όρος Χελμός του νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 800 μέτρα και δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός! Οι σκελετωμένοι κορμοί των πλατάνων και των μαυρόπευκων που αναδύονται από τα νερά της, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκεί κάποτε υπήρχε μια βαθιά πυκνόφυτη ρεματιά.

Μετά την ομορφιά της Τσιβλού ανεβαίνουμε να επισκεφτούμε το χωριό Ζαρούχλα όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό .Η Ζαρούχλα είναι ένα πανέμορφο χωριό κυριολεκτικά βυθισμένο στο πράσινο που χαλαρώνει και αναζωογονεί τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας μέρα. Τα καταπράσινα έλατα, οι καστανιές, η ομιχλώδης ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές από τα αναμμένα τζάκια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό κλίμα και ένα χαλαρωτικό συναίσθημα.
Κάντε ατελείωτους περιπάτους στα δαιδαλώδη μονοπάτια της, γνωρίστε την αρχιτεκτονική της με τα πέτρινα σπιτάκια και τους όμορφους καλοστημένους ξενώνες της, καθώς και τον μεσαιωνικό ομώνυμο Πύργο της και ακούστε το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι που πηγάζει από το Χελμό και διασχίζει το χωριό. Μία άλλη μαγευτική τοποθεσία είναι η λίμνη Τσιβλού. Χωμένη σε πυκνό ελατόδασος σε υψόμετρο 800 μ. απέχει από τη Ζαρούχλα μόλις 15 χλμ. Η Ζαρούχλα είναι ένα πανέμορφο χωριό κυριολεκτικά βυθισμένο στο πράσινο που χαλαρώνει και αναζωογονεί τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας μέρα βρίσκεται ανάμεσα στα καταπράσινα έλατα και καστανιές.
Κάντε ατελείωτους περιπάτους στα δαιδαλώδη μονοπάτια της, γνωρίστε την αρχιτεκτονική της με τα πέτρινα σπιτάκια και τους όμορφους καλοστημένους ξενώνες της, καθώς και τον μεσαιωνικό ομώνυμο Πύργο της και ακούστε το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι που πηγάζει από το Χελμό και διασχίζει το χωριό. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Πάτρα με ενδιάμεση στάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *