19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Code: ΜΟΝ001
1 Ημέρα
  • nafplio

Στην πανέμορφη και γραφική πόλη του Ναύπλιου θα περιηγηθουμε στις 12 Νοεμβρίου, ίσως τη πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Μετά την άφιξη μας στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, θα κάνουμε  ανάβαση στο φρούριο του Παλαμηδίου για να  θαυμάσουμε τη θέα της πόλης, αλλά και να δούμε τα  φοβερά υπόγεια κελιά του,  σε ένα από τα οποία φυλακίστηκε ο στρατηγός της επανάστασης του 1821, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Συνεχίζοντας θα γευματίσουμε σε όποιο παραλιακό μαγαζί επιθυμούμε.

Έπειτα στον ελεύθερο χρόνο μας θα βρεθούμε στο Ναύπλιο για καφέ, ψώνια και για να περιηγηθούμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης, με τα όμορφα σπίτια, τα μνημεία από μια μακρινή εποχή. Μία βόλτα στο κέντρο του, θα μας βγάλει σε κτήρια που σημάδεψαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας όπως είναι η παλιά βουλή, το «παλατάκι» του Όθωνα, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνος, που την 27η Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, το Μπούρτζι ή «Καστέλι» (Castello dello Soglio) κατά τους Ενετούς,  ένα μικρό οχυρωμένο νησάκι στην είσοδο του κόλπου του Ναυπλίου που φυλάει ακόμα και σήμερα την πόλη από την θάλασσα (προαιρετική επίσκεψη).

1 κριτική για 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

  1. Βαθμολογήθηκε με 5 από 5

    Πολύ καλό γραφείο άψογη οργάνωση και καταπληκτική εξυπηρέτηση!! Εις το επανιδειν!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Price:13.00