ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ 25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΕΩΡΑ-ΕΛΑΤΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Code: ΔΙΗ001
2 Ημέρες
  • 1280px-Agios_Nikolaos_Anapafsa
  • meteora2
  • meteora4
  • meteora1
  • meteora3

Ελάτε μαζί μας και απολαύστε μια μοναδική εκδρομή με μόλις 60 ΕΥΡΩ!!!

Στα αξιοθέατα της περιοχής των Μετεώρων θα ανακαλύψτε την μαγεία του τοπίου και της ιστορίας μας μέσα από την οπτική και τις γνώσεις των ντόπιων, και γνωρίστε την φυσική ομορφιά του τοπίου καθώς και τον τεράστιο πλούτο της ορθοδοξίας, της ιστορίας και των παραδόσεων της περιοχής.Σας δίνετε η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την μοναστική πολιτεία των Μετεώρων και την φλόγα της Βυζαντινής παράδοσης που παραμένει αιώνες τώρα άσβεστη πάνω στις απόκρημνες κορυφές των βράχων!

 

Έπειτα σειρά έχει ένα ορεινό χωριό μέσα στα έλατα ! Δεν είναι τυχαία εξάλλου  και η ονομασία του. Η Ελάτη, το μεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων,  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε ύψος 950 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα, ενός βουνού απέναντι από τα Μετέωρα. Είναι ορμητήριο για πολλές διαδρομές σε δασικά  μονοπάτια, γι’ αυτό και είναι αγαπημένος προορισμός των φυσιολατρών αλλά και των σκιέρ, αφού κοντά της βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.

 

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Καλαμπάκα που είναι η κωμόπολη του Νομού Τρικάλων και πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και εκτείνεται στο βορειοδυτικό μέρος του Θεσσαλικού κάμπου. Είναι χτισμένη δίπλα στο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, ενώ κοντά της περνάει ο Πηνειός ποταμός. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε και την νυχτερινή μας διαμονή.

 

Τελευταία μας στάση αλλά και ένας απο τους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη όλο το χρόνο είναι η λίμνη Πλαστήρα. Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης θα αντικρίσετε στην Θεσσαλία. Το εντυπωσιακό φράγμα στη θέση Κακαβάκια «γέννησε» τη λίμνη Πλαστήρα, που την πλαισιώνουν με εντυπωσιακό τρόπο οι ελατοσκέπαστες κορυφές των Αγράφων, και η ιδέα αυτου ανέκει… στον γνωστό Έλληνα στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα!

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ 25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΕΩΡΑ-ΕΛΑΤΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ”

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Price:60.00